castellano
Cesta de la compra
Cap producte afegit
 • Empresa
 • Empresa
 • Empresa
 • Empresa

El projecte

SÀLVIA “La Finca Ecológica“

L'agricultura ecològica, un projecte de vida.

“La Finca Ecológica“ va nàixer a Alcoi en 1996, amb la creació d'un hort familiar autosuficient que, amb el temps, assortia de verdures i hortalisses a diferents famílies de la zona.

Els primers anys van ser de “experimentació i desccobriments“.

Treballàvem per mitjà d'assaig i error,con el màxim respecte a la natura i pensant, clar, en la nostra salut i en la de tots. Com el material bibliogràfic en què basar-se ,moltes vegades no s'adaptava a la nostra zona, ens va portar en uns 5 anys crear un calendari de cultiu més o menys adaptat al clima en què cultivavem (700mts d'altura a les faldes del parc natural de la Font Roja).

Buscant allargar la temporada de cultiu i poder oferir una major continuïtat i varietat als nostres clients decidim agafar noves terres ,esta vegada a Cocentaina amb un clima més benèvol i de tradició hortícola més arrelada. Actualment disposem de terres a Onil, la Font Roja i Cocentaina i Benimarfull (combinant diverses climatologies) en les que cultivem verdures i hortalisses de temporada ,a més de prunes, caquis, figues, cireres , bresquilles, nispros, raïm de taula, magranes, cereals,.... puntualment ens abastim d'altres agricultors ecològics amb què col·laborem poder oferir unes 40 varietats d'aliments frescos i més de 80 diferents de ho vaig de l'any.

Tenim 2 fills i, a casa, l'alimentació és 100% ecològica, d'aquesta manera, protegim el medi ambient, cuidem de la salut de tots (no sols la del consumidor ecològic) , i intentem crear una opció de futur millor.

La nostra botiga dedicada a la venda d'alimentación,dietética i nutrició ecològiques a Alcoi, compta amb uns 2000 productes, a més distribuïm a tiendas,asociaciones i a domicili. Amb esta web, esperem que cada vegada més gent conega i, d'alguna manera, entre a formar part d'un projecte de vida que pretén fer del nostre un món millor. Entre els nostres objectius estan el poder viure dignament de l'agricultura ecològica , promoure-la, difondre-la i fer d'ella un projecte de vida basat en la confiança i el respecte.

Diàriament podem fer xicotetes coses que, sumades, són de gran ajuda per al nostre planeta:evitar i/o reutilitzar el plàstic, usar el transport públic, la bicicleta, consumir el realment necesari...

Agraïm enormement a totes aquelles persones que ens recolzen i confien en el nostre projecte.

SALVIA “La Finca Ecológica”
Jordi y Lourdes
96 633 59 12 / 606 022 108
lafincaecologica@gmail.com

“Currículum Sàlvia, La Finca Ecològica S.L.“

Sàlvia, La Finca Ecològica S.L. es constituïx al febrer del 2012, tenint els seus orígens 16 anys arrere, en 1996, quan la idea de produir de forma ecològica i autosuficient aliments bàsics (fruites, verdures, cereals, ouss...) es va convertir, de la mà de Jorge M. i Lorda B., en un projecte en què invertir tota la seua energia i dedicació.

En este període s'ha passat, de l'adaptació a la zona en què s'ubica (Alcoi- Cocentaina) de les tècniques i procediments agrícoles, degudament reglamentades en el R.E. 2092/91, a la professionalització en la producció hortofructícola ecològica.

La frase “creiem en el que fem“ ens ha permés sensibilitzar-mos, a més, en les diferents aspectes inherents a l'agricultura que són, si és possible, més importants que la “mera” producció d'aliments; com són la protecció del paisatge, la transmissió de la cultura tradicional agrícola, el respecte a la tierra, al medi ambient, la protecció de la biodiversitat i de la salut dels consumidores...

En els últims anys s'ha pres part en diferents xarrades, jornades i cursos d'agricultura ecològica, agroecología i medi ambient:

 • Producció ecològica i comercialització. (Carrícola 2010) .
 • Jornades de sobirania alimentària i producció local. (Elda. 2011).
 • Jornades de Cooperativisme agrari. (Universitat d'Alacant. 2011).
 • Aliments transgènics. (Associació de veïns de Cocentaina. 2011).
 • Projectes sostenibles i de futur. (Associació de veïns de la zona Nord. 2012)
 • Altres ...

En la mateixa línia s'han organitzat activitats amb diferents entitats, col·lectius, associacions i grups:

 • Universitat d'Alcoi (Alcoi. 2011)
 • SERVEF (Cocentaina. 2010)
 • Escola d'adults (Ibi. 2007 i 2008) , Taller d'ocupació (Ibi. 2009)
 • Escola de cuiners (Alacant. 2009 i 2010)
 • Estació experimental agrícola de Carcaixent (2010)
 • Col·legi Sant Joan Bosco (Cocentaina. 2011)
 • Col·legi Real Blanc (Cocentaina. 2011)
 • Altres...

La sostenibilitat econòmica i ambiental de la seua activitat no deixa de costat a una preocupació pels col·lectius en situació de risc econòmic y/o exclusió social; en este aspecte s'oferix en col·laboració a l'Associació Babilón- Babilón empra S.L. que des de fa més d'11 anys treballa per la integració social d'estos col·lectius.

La societat està evolucionant i, considera a l'agricultura ecològica com l'única opció realment sostenible per a la producció d'aliments, el per què no s'ha generalitzat el seu consum és quelcom que respon a diverses raons...

Tel. 96 633 59 12 / 606 022 108
© 2021 Sàlvia, La Finca Ecològica